Bartlett Station Parcel F-4

37-Unit New Construction


Size

37 Units – 59,000 sf

Location

Roxbury, MA

Project type

Residential

Client

Nuestra Comunidad

Cost

$13.5 million

Project Overview

DREAM Collaborative has been engaged by Nuestra Comunidad to design a new multi-family residential building at the Bartlett Station development site. Located on the corner of Lambert Ave. and Bartlett Street (referred to as the F-4 Parcel), the proposed design is a 3-story residential building over one level of surface tuck-in parking, culminating in a 4-story mass that anchors the corner of the larger development.

The design features a dual entry with pedestrian access both from Lambert Street as well as the new internal drive. The ground floor will facilitate a main lobby, mail room, access from the parking garage, and MEP/support space. At the upper levels, the layout accommodates a mix of 1, 2 and 3-bedroom units with the majority being 1-bedroom units for a total of 40 units. A portion of the site is programmed as a private outdoor amenity space with a BBQ area and open space for the residents.

Key Features

  • Multifamily
  • Core/Shell
  • New ground-up construction
  • Parking

Architecture

Full Architectural Services

Soup to nuts:ย  from programming to project close-out.